Hustá houbová polévka 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
máslo
0.5 ks cibule
podle chuti
sůl
majoránka
mletý pepř
drcený kmín
harmonie chuti
podle potřeby
brambory
hladká mouka
čerstvé houby

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme kousek másla v hrnci. Vložíme očištěné nakrájené houby a smažíme na másle asi deset minut. Přidáme trošku kmínu, soli, pepře a harmonie chuti. Houby zalijeme vařící vodou. Do základu polévky přidáme očištěné nakrájené brambory na kostičky. Vaříme asi 15 minut, až budou brambory měkké.

  2. Mezitím si opražíme jemně nakrájenou cibuli na oleji dozlatova a zaprášíme troškou hladké mouky. Vypražíme světlou cibulovou jíšku. Jíškou zahustíme základ polévky a provaříme. Hustou houbovou polévku okořeníme majoránkou nebo jiným kořením podle chuti.

  3. Hustou houbovou polévku podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je, když je dost hub a brambor, aby byla polévka hutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!