Husí prsa ve smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
150 g slanina
sůl
1 lžička máslo
0.4 ks celer
tymián
1 ks mrkev
0.5 ks petržel
1 ks hřebíček
1 list bobkový list
2 kuličky pepř
1 lžíce hladká mouka
250 ml zakysaná smetana
1 ks cibule větší
1 balíček husí prsa

Postup přípravy receptu

  1. Husí prsa podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je prošpikujeme slaninou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Nejlépe do kameninové mísy dáme polovinu nakrájené cibule, na ni maso, které okořeníme, včetně bobkového listu a zasypeme druhou polovinou cibule. Přiklopíme a dáme na dva dny do lednice rozležet.

  3. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Na másle osmahneme celer, petržel a mrkev, přidáme cibuli a koření z naloženého masa, také osmahneme, vložíme prsa, která až teď osolíme, podlijeme a zakryté dusíme doměkka. Podléváme.

  4. Nakonec šťávu propasírujeme do smetany s rozkvedlanou moukou a povaříme. Omáčku dochutíme.

  5. Prsa podáváme přelítá omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!