Husí játra s pečenými jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 g máslo 1 hrst petrželka 1 kg husí játra 1 kg jablka jonatány 2 dl tokajské víno samorodné podle chuti sůl podle potřeby mouka
Postup Husí játra s pečenými jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme, zbavíme žluči, omyjeme, osušíme v utěrce, nakrájíme na stejné kousky a zformujeme plochou stranou nože. Játra osolíme a obalíme v mouce.
Čerstvou petrželku nasekáme na jemno. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.
Obalená játra smažíme na másle do červena. Hotová játra vyjmeme z tuku, na který vložíme pokrájená jablka, opečeme je. Upečená jablka vyjmeme, vlijeme víno, ochutíme petrželkou a povaříme.
Husí játra s pečenými jablky servírujeme na předehřátou ohnivzdornou misku. Na každou misku vložíme kousky jater, na každý dáme plátek jablka a vše polijeme šťávou. K husím játrům je výborná smažená bramborová sláma, rizoto nebo bramborová kaše.