Husí játra s pečenými jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g máslo
1 hrst petrželka
1 kg husí játra
1 kg jablka jonatány
2 dl tokajské víno samorodné
podle chuti
sůl
podle potřeby
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, zbavíme žluči, omyjeme, osušíme v utěrce, nakrájíme na stejné kousky a zformujeme plochou stranou nože. Játra osolíme a obalíme v mouce.

  2. Čerstvou petrželku nasekáme na jemno. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.

  3. Obalená játra smažíme na másle do červena. Hotová játra vyjmeme z tuku, na který vložíme pokrájená jablka, opečeme je. Upečená jablka vyjmeme, vlijeme víno, ochutíme petrželkou a povaříme.

  4. Husí játra s pečenými jablky servírujeme na předehřátou ohnivzdornou misku. Na každou misku vložíme kousky jater, na každý dáme plátek jablka a vše polijeme šťávou. K husím játrům je výborná smažená bramborová sláma, rizoto nebo bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!