Husarské koule recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 ks cibule 1 lžíce sádlo 1 šálek rýže 5 dkg špek 200-250 ml zakysaná smetana 0.5 kg mleté maso 10-15 dkg uzené maso 0-1 kg kysané zelí podle potřeby sůl mletá sladká paprika mletá pálivá paprika
Postup Husarské koule recept
Postup přípravy receptu
-
Do misky dáme mleté maso, přidáme na drobno nakrájené uzené. Osolíme, přidáme papriku, šálek syrové rýže, kterou jsme oprali horkou vodou, celé vejce a vše promícháme.
Do hrnce na lžíci sádla a kousku špeku osmaženého na škvarečky přidáme nakrájenou cibuli a zpěníme. Z mletého masa vytvoříme koule a obalíme zelím. Koulemi pokryjeme dno hrnce a dusíme asi hodinu, až změkne rýže. Husarské koule podléváme šťávou ze zelí nebo vývarem či teplou vodou. Asi 10 minut před dovařením koule zalijeme smetanou. Omáčku můžeme zahustit jíškou.
Husarské koule podáváme s přílohou podle chuti.