Husarské koule recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 šálek rýže
5 dkg špek
200-250 ml zakysaná smetana
0.5 kg mleté maso
10-15 dkg uzené maso
0-1 kg kysané zelí
podle potřeby
sůl
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme mleté maso, přidáme na drobno nakrájené uzené. Osolíme, přidáme papriku, šálek syrové rýže, kterou jsme oprali horkou vodou, celé vejce a vše promícháme.

  2. Do hrnce na lžíci sádla a kousku špeku osmaženého na škvarečky přidáme nakrájenou cibuli a zpěníme. Z mletého masa vytvoříme koule a obalíme zelím. Koulemi pokryjeme dno hrnce a dusíme asi hodinu, až změkne rýže. Husarské koule podléváme šťávou ze zelí nebo vývarem či teplou vodou. Asi 10 minut před dovařením koule zalijeme smetanou. Omáčku můžeme zahustit jíškou.

  3. Husarské koule podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!