Domácí raženky s majonézou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
50 g majonéza
21 g droždí
300 g hladká mouka
150 ml teplá voda
semínka

Postup přípravy receptu

  1. Odvážíme si všechny ingredience. Do mísy dáme mouku, doprostřed uděláme důlek a do něho rozdrobíme kvasnice, které trošku pocukrujeme a zalijeme teplou vodou. Necháme stát, až nám vzejde kvásek. Potom přidáme majonézu a trošku soli. Vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v teple hodinu kynout

  2. Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 dílků a vytvoříme z nich raženky. Dáme je na plech vyložený papírem a ještě necháme čtvrt hodiny odpočinout. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme semínky

  3. Domácí raženky s majonézou pečeme v dobře vyhřáté troubě dorůžova. Podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!