Husa pečená na kmínu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
kmín
1 ks husa
vývar z drůbků

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchanou, očištěnou a pod tekoucí vodou pečlivě omytou husu zevnitř i na povrchu osolíme, dobře okmínujeme a vložíme prsíčky dolů do pekáče

  2. Husu podlijeme, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě. Během dušení obrátíme a dáme pozor, aby se kůže nepřipekla k pekáči. Doba úpravy záleží na stáří husy. Pak husu na kmínu dopečeme bez pokličky. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem z drůbků. U husy hodně sádelnaté musíme kůži propíchat vidličkou, aby sádlo vyteklo a vyškvařilo se. Sádlo sbíráme z pekáče bez vypečené šťávy, aby se nepřepalovalo. Správně upečená husa musí mít dozlatova vypečenou kůžičku

  3. Husu pečenou na kmínu naporcujeme a můžeme podávat. Přílohu volíme podle chuti

  4. Foto: PROFIMEDIA.CZ


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!