Hrušky s gorgonzolou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 g máslo 65 g gorgonzola 1 lžíce citronová šťáva 2 lžíce vlašské ořechy 4 ks velká hruška 8 ks třešně (ovoce na ozdobu)
Postup Hrušky s gorgonzolou recept
Postup přípravy receptu
-
Hrušky omyjeme, oloupeme a rozpůlíme. Opatrně z nich vyřízneme nebo vydlabeme jadřince. Vydlabeme také trochu dužniny.
Vydlabané hrušky ihned celé pokapeme šťávou z citronu. Aby nezčernaly. Vlašské ořechy nasekáme najemno a vložíme do misky a obalíme v nich spodní část hrušek.
Máslo necháme trochu změknout. Gorgonzolu vidličkou rozmačkáme, přidáme k máslu a vyšleháme do jemného sýrového krému.
Pomocí cukrářského sáčku nebo jiného zdobítka jej nastříkáme do vydlabaných hrušek.
Každou hrušku ozdobíme třešní nebo kouskem jiného ovoce. Společně je pak dáme vychladit a podáváme.