Hrušky s gorgonzolou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g máslo
65 g gorgonzola
1 lžíce citronová šťáva
2 lžíce vlašské ořechy
4 ks velká hruška
8 ks třešně (ovoce na ozdobu)

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky omyjeme, oloupeme a rozpůlíme. Opatrně z nich vyřízneme nebo vydlabeme jadřince. Vydlabeme také trochu dužniny.

  2. Vydlabané hrušky ihned celé pokapeme šťávou z citronu. Aby nezčernaly. Vlašské ořechy nasekáme najemno a vložíme do misky a obalíme v nich spodní část hrušek.

  3. Máslo necháme trochu změknout. Gorgonzolu vidličkou rozmačkáme, přidáme k máslu a vyšleháme do jemného sýrového krému.

  4. Pomocí cukrářského sáčku nebo jiného zdobítka jej nastříkáme do vydlabaných hrušek.

  5. Každou hrušku ozdobíme třešní nebo kouskem jiného ovoce. Společně je pak dáme vychladit a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!