Hruškové řezy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

vejce
1 l mléko
1 hrst rozinky
4 lžíce mletá skořice
1 balíček listové těsto
1 balíček vanilkový cukr
1/2 - 1 balíčku dětské piškoty
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
1 sklenice hruškový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto necháme chvíli rozmrazit a pak je rozdělíme na dvě části

  2. Z jedné části vyválíme slabý plát a vložíme jej na vymazaný plech nebo vyložený pečicím papírem. Okraje zvedneme podle stěn plechu

  3. Na těsto poklademe vrstvu dětských piškotů, na které dáme nakrájené kompotované hrušky (lze i čerstvé strouhané). Na ovoce nasypeme rozinky, trochu skořice a vanilkový cukr

  4. Uvaříme si pudink a horký jej nalijeme na ovoce. Pak ho necháme chvíli vychladnout

  5. Zatím si vyválíme z druhé části těsta plát a položíme ho na pudinkovou vrstvu

  6. Rozšlehaným vajíčkem vrchní část potřeme, posypeme skořicí, propícháme trochu vidličkou a dáme péct

  7. Pečeme v horkovzdušné troubě asi 40 minut při 150 °C

  8. Podáváme studené řezy zdobené šlehačkou, ale hruškové řezy chutnají také teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!