Hrnková bublanina s černými malinami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 ks vejce 200 g máslo 1,5 balíček prášek do pečiva 1,5 hrnek cukr krystal 2 balíčky vanilkový cukr 1 lžička citronová kůra 3 hrnky polohrubá mouka máslo na vymazání 3 kelímky krémovitá zakysaná smetana černé maliny
Postup Hrnková bublanina s černými malinami
Postup přípravy receptu
-
Z na kousky rozkrájeného másla, mouky, krystalového a vanilkového cukru vymícháme pomocí prstů drobenku. Větší hrnek si odložíme na posypání
Ke zbylé drobence přidáme vejce, zakysanou smetanu a prášek do pečiva. Důkladně mícháme, až nám vznikne hladké těsto
Černé maliny omyjeme a necháme okapat
Těsto vylijeme na vymazaný plech, posypeme čerstvými malinami (nebo jiným ovocem) a zasypeme drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C zhruba 40 minut
Hrnkovou bublaninu s černými malinami nakrájíme na kostky a už si jen pochutnáváme. U nás doma na tento recept nedáme dopustit
Recept je na větší plech.