Hrnková bublanina s černými malinami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 ks vejce
200 g máslo
1,5 balíček prášek do pečiva
1,5 hrnek cukr krystal
2 balíčky vanilkový cukr
1 lžička citronová kůra
3 hrnky polohrubá mouka
máslo na vymazání
3 kelímky krémovitá zakysaná smetana
černé maliny

Postup přípravy receptu

  1. Z na kousky rozkrájeného másla, mouky, krystalového a vanilkového cukru vymícháme pomocí prstů drobenku. Větší hrnek si odložíme na posypání

  2. Ke zbylé drobence přidáme vejce, zakysanou smetanu a prášek do pečiva. Důkladně mícháme, až nám vznikne hladké těsto

  3. Černé maliny omyjeme a necháme okapat

  4. Těsto vylijeme na vymazaný plech, posypeme čerstvými malinami (nebo jiným ovocem) a zasypeme drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C zhruba 40 minut

  5. Hrnkovou bublaninu s černými malinami nakrájíme na kostky a už si jen pochutnáváme. U nás doma na tento recept nedáme dopustit

  6. Recept je na větší plech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!