Hrníčkový perník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl olej
2 ks vejce
2 lžíce kakao
3 lžíce med
1 hrnek cukr krupice
1 hrnek polohrubá mouka
1 hrnek celozrnná mouka
1 balíček prášek do perníku
1 lžička jedlá soda
1 hrnek mléko nebo voda
na potření
marmeláda
na ozdobu
mletý cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek mouky celozrnné (možno použít

  2. špaldovou nebo žitnou), prášek do perníku, lžičku sody bicarbony, 2 lžíce kakaa, 2 vejce, 3 lžíce medu (sirupu nebo marmelády), 2 dcl oleje nebo použijeme jiný tuk, který máme doma. Do hrnku vlažného mléka nasypeme hrnek cukru a rozpustíme. Pozor, mléko nesmí být moc teplé. Vše zamícháme. Pokud se nám těsto zdá příliš husté, můžeme přidat trochu vody.

  3. Hrníčkový perník pečeme na plechu s vyšším okrajem vyloženým pečícím papírem asi 35 minut (podle trouby). Hotový perník posypeme mletým cukrem nebo potřeme marmeládou.

  4. Pro slavnostní příležitosti můžeme hrníčkový perník potřít citronovou nebo čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!