Hrníčkové vanilkové rohlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
190 g máslo
4 lžíce cukr moučka
2 špetky mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
1 hrnek hladká mouka
1 lžička citronová kůra
1 hrnek mleté vlašské ořechy
na obalení
cukr moučka
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Na odměřování si připravíme hrnek o objemu 250 ml. Do mísy prosejeme mouku, mletou skořici, vanilkový cukr, cukr moučka s mletými ořechy a promícháme. K sypkým surovinám přidáme měkké máslo, nastrouhanou citronovou kůru a vejce. Ze surovin vypracujeme tužší těsto, které zabalíme do folie a necháme odpočinout aspoň půl hodiny v lednici.

  2. Z těsta vytvoříme slabé válečky a z nich krájíme asi 2 cm dlouhé kousky, z těch tvoříme mírně zahnuté rohlíčky.

  3. Rohlíčky pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Rohlíčky ihned po upečení obalujeme ve směsi vanilkového cukru a cukru moučka.

  4. Hrníčkové vanilkové rohlíčky podáváme jako vynikající jemné cukroví na sváteční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!