Hrníčkové vanilkové rohlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 ks vejce 190 g máslo 4 lžíce cukr moučka 2 špetky mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 1 hrnek hladká mouka 1 lžička citronová kůra 1 hrnek mleté vlašské ořechy na obalení cukr moučka vanilkový cukr
Postup Hrníčkové vanilkové rohlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Na odměřování si připravíme hrnek o objemu 250 ml. Do mísy prosejeme mouku, mletou skořici, vanilkový cukr, cukr moučka s mletými ořechy a promícháme. K sypkým surovinám přidáme měkké máslo, nastrouhanou citronovou kůru a vejce. Ze surovin vypracujeme tužší těsto, které zabalíme do folie a necháme odpočinout aspoň půl hodiny v lednici.
Z těsta vytvoříme slabé válečky a z nich krájíme asi 2 cm dlouhé kousky, z těch tvoříme mírně zahnuté rohlíčky.
Rohlíčky pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Rohlíčky ihned po upečení obalujeme ve směsi vanilkového cukru a cukru moučka.
Hrníčkové vanilkové rohlíčky podáváme jako vynikající jemné cukroví na sváteční stůl.