Hrníčková cuketová nádivka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 hrnku olej
4 ks vejce
0.5 hrnku cibule
3 hrnky cuketa
1 lžička prášek do pečiva
1 hrnek hladká mouka
25 dkg gothaj
podle chuti
2 stroužky česnek
1 lžička sůl
2 snítky petrželka
1 lžička majoránka
0.5 hrnku sýr
1 lžička mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve cuketu vydlabeme. Pak ji oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a hned můžeme měřit. Cukety potřebujeme 3 hrnky. Pekáč vymažeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a odebereme požadované množství. Gothaj nastrouháme. Sýr nastrouháme a také odebere potřebné množství. Česnek oloupeme a nasekáme.

  2. K cuketě přidáme všechny ostatní ingredience, důkladně promícháme a cuketovou nádivku nalijeme na vymazaný pekáč. Hrníčkovou cuketovou nádivku vložíme do předehřáté trouby a upečeme.

  3. Hrníčkovou cuketovou nádivku jíme samotnou teplou i studenou. Můžeme ji podávat i se zeleninovým salátem, nejlépe s hlávkovým.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!