Hrníčková buchta s ovocem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0.5 hrnku olej 1 ks vejce 1 hrnek mléko 1 ks prášek do pečiva 1 hrnek cukr krupice 1 hrnek polohrubá mouka 1 hrnek hladké mouka náplň 1 ks vanilkový cukr 1 sklenice kompotované ovoce podle potřeby tuk na vymazání polohrubá mouka na vysypání
Postup Hrníčková buchta s ovocem recept
Postup přípravy receptu
-
V míse mícháme elektrickým šlehačem cukr, olej a vejce asi 10 minut. Potom po troškách střídavě přidáváme polohrubou i hladkou mouku (obojí smícháme s práškem do pečiva) a mléko. Promícháme a nalijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech.
Povrch těsta uhladíme a posypeme nakrájeným kompotovaným ovocem, které jsme si předem obalili ve vanilkovém cukru. Ovoce lze použít i čerstvé - omyté a nadrobno nakrájené.
Hrníčkovou buchtu s ovocem pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Pro přípravu můžeme použít i 3 dcl hrnek. Pokud jako použijeme hroznové víno, použijeme i hroznový oleje.