Hrníčková buchta s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0.5 hrnku olej
1 ks vejce
1 hrnek mléko
1 ks prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
1 hrnek polohrubá mouka
1 hrnek hladké mouka
náplň
1 ks vanilkový cukr
1 sklenice kompotované ovoce
podle potřeby
tuk na vymazání
polohrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. V míse mícháme elektrickým šlehačem cukr, olej a vejce asi 10 minut. Potom po troškách střídavě přidáváme polohrubou i hladkou mouku (obojí smícháme s práškem do pečiva) a mléko. Promícháme a nalijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech.

  2. Povrch těsta uhladíme a posypeme nakrájeným kompotovaným ovocem, které jsme si předem obalili ve vanilkovém cukru. Ovoce lze použít i čerstvé - omyté a nadrobno nakrájené.

  3. Hrníčkovou buchtu s ovocem pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

  4. Pro přípravu můžeme použít i 3 dcl hrnek. Pokud jako použijeme hroznové víno, použijeme i hroznový oleje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!