Hrníčková bezlepková bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 hrnku olej
3 ks vejce
3-4 lžíce kakao
1 hrnek mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
1 hrnek třtinový cukr
2 hrnky bezlepková mouka Jizerka
podle potřeby
tuk na vymazání
kukuřičná strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme kukuřičnou strouhankou.

  2. Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku, prášek do pečiva, cukr, vanilkový cukr a přilijeme mléko, olej a přidáme rozklepnutá vejce. Vše vyšleháme do hladkého těsta.

  3. Dvě třetiny těsta nalijeme do připravené bábovkové formy, do zbylého těsta vmícháme kakao a trošku mléka, aby těsto zřídlo. Tmavé těsto nalijeme cik cak na světlé těsto.

  4. Bezlepkovou bábovku pečeme cca 45 minut na 180 °C. Vyzkoušíme špejlí.

  5. Hrníčkovou bezlepkovou bábovku po upečení vyklopíme, nakrájíme, pocukrujeme podle chuti a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!