Hříbkový salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks cibule
750 g čerstvé hříbky
zálivka
cukr
olej
sůl
vývar
ocet
mletý pepř
na ozdobu
petrželová nať
Postup Hříbkový salát recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve ze všeho si připravíme zálivka, kterým později salát přelijeme. Smícháme vychladlý vývar, ocet, sůl, cukr, olej a mletý pepř a nálev je hotov.
Čerstvé houby očistíme a vložíme do vařící a trochu osolené vody. Vaříme asi 10 až 20 minut. Při vkládání dáváme pozor, abychom se neopařili.
Měkké hříbky scedíme a nakrájíme na kostičky nebo tenké plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a společně s houbami dáme do misky.
Misku s hříbky přelijeme připravenou zálivkou a dáme vychladit. Těsně před podáváním ozdobíme hříbkový salát čerstvou petrželkou.