Hříbkové lečo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
4 ks rajče
1 ks středně velká cibule
3 hrnky nakrájené houby
3 ks žlutá nebo zelená paprika
podle chuti
0.5 lžičky sůl
2 ks vejce
1 špetka kari
1 špetka mletý kmín
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osmažíme ji dozlatova na oleji.

  2. Přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata i se šťávou a papriku nakrájenou na nudličky. Vše důkladně zamícháme a pár minut podusíme.

  3. Vmícháme nadrobno nakrájené houby, dochutíme a ještě alespoň 5 minut dusíme, aby nám vznikla hustší směs. Můžeme přidat též rozšlehaná vejce.

  4. Nejvhodnější je konzumovat hříbkové lečo s čerstvým, křupavým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!