Hříbková omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

175 g slanina
1 hrst petrželka
1 ks cibule
200 g hřiby
300 ml smetana 30%
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky.

  2. Těstoviny podle vlastního výběru uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Po uvaření těstoviny scedíme a necháme okapat.

  3. V pánvi na troše oleje osmahneme slaninu s cibulí. Až cibule zesklovatí, přidáme houby a cca po 5 minutách přidáme smetanu s petrželkou. Přivedeme k varu a poté 5 minut redukujeme. Osolíme, opepříme a máme hotovo.

  4. Hříbkovou omáčku podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!