Hříbková omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 175 g slanina 1 hrst petrželka 1 ks cibule 200 g hřiby 300 ml smetana 30% podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby olej na smažení
 
Postup Hříbková omáčka recept
Postup přípravy receptu
- 
                                      
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky.
 Těstoviny podle vlastního výběru uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Po uvaření těstoviny scedíme a necháme okapat.
V pánvi na troše oleje osmahneme slaninu s cibulí. Až cibule zesklovatí, přidáme houby a cca po 5 minutách přidáme smetanu s petrželkou. Přivedeme k varu a poté 5 minut redukujeme. Osolíme, opepříme a máme hotovo.
Hříbkovou omáčku podáváme s těstovinami.
