Hrášková polévka s krupicovými noky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g hrášek
2 l zeleninový vývar
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
čerstvá pažitka
těstíčko
1 ks vejce
2 lžíce máslo
dětská krupice

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek vyloupeme z lusků, vhodíme do vroucího zeleninového vývaru a povaříme 10 - 20 minut. Záleží na tom, jak mladý hrášek máme.

  2. Během vaření hrášku si uděláme krupicové noký. V hlubokém talíři si rozmícháme vejce, sůl a máslo a podle hustoty přidáváme krupici - do takové hustoty, abychom lžící mohli z talíře vykrajovat noky do polévky.

  3. Po 15 minutách polévku dochutíme solí, mletým pepřem a nasekanou pažitkou. Pomocí dvou lžic tvarujeme krupicové noky, které naházíme do polévky a necháme ještě tak 5 minut přejít varem.

  4. Hráškovou polévku s krupicovými noky podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!