Hrášková polévka s haluškami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kostka zeleninový bujon
podle potřeby
hrášek
mrkev
hrubá mouka
podle chuti
sůl
vegeta
mletý černý pepř
těstíčko
1 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev si očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka případně na půl kolečka podle velikosti mrkve. Čerstvý nebo mražený hrášek s mrkví dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme sůl, vegetu a pepř podle chuti. Když se začne polévka vařit, necháme v ní rozpustit kostku zeleninového bujonu nebo masoxu podle toho, co máme rádi. Polévku vaříme, dokud nebude zelenina měkká.

  2. Z vajíčka a hrubé mouky nebo dětské krupice si uděláme hustější těstíčko na halušky, které propasíruje přes síto na halušky a zavaříme do hotové polévky. Kdo nemá rád halušky, může si k tomu uvařit nějaké těstoviny.

  3. Hráškovou polévku s haluškami podáváme nejlépe teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!