Hrachová polévka s uzeným kolenem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
4-5 stroužků česnek
sůl
1 lžička majoránka
50 g sádlo
150 g hrách
60 g hladká mouka
350 g uzené koleno
1000 ml silný vývar
příloha
10 g tuk
2 ks houska
podle chuti
mletý pepř
polévkové koření
Postup Hrachová polévka s uzeným kolenem recept
Postup přípravy receptu
-
Uzené koleno uvaříme ve vodě doměkka. Přebraný hrách dáme do vařící vody na půl hodiny přikrytý pokličkou bobtnat. Potom hrách uvaříme doměkka a rozmixujeme.
Oloupaný česnek nastrouháme najemno. Rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a připravíme si světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, metličkou rozmícháme a 20 minut provaříme. Přidáme rozmixovaný hrách a 30 minut vaříme. Pak přidáme česnek i majoránku a podle chuti osolíme.
Uzené koleno obereme, maso nakrájíme na kostičky, opečeme nasucho na pánvi a přidáme do polévky.
Housky nakrájíme na kostičky a opečeme je na troše rozpáleného tuku. Opečené housky rozdělíme na talíře a přelijeme hrachovou polévkou s uzeným kolenem.
Polévku si můžeme ochutit pepřem nebo polévkovým kořením.