Hrachová polévka s uzeným kolenem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4-5 stroužků česnek sůl 1 lžička majoránka 50 g sádlo 150 g hrách 60 g hladká mouka 350 g uzené koleno 1000 ml silný vývar příloha 10 g tuk 2 ks houska podle chuti mletý pepř polévkové koření
Postup Hrachová polévka s uzeným kolenem recept
Postup přípravy receptu
-
Uzené koleno uvaříme ve vodě doměkka. Přebraný hrách dáme do vařící vody na půl hodiny přikrytý pokličkou bobtnat. Potom hrách uvaříme doměkka a rozmixujeme.
Oloupaný česnek nastrouháme najemno. Rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a připravíme si světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, metličkou rozmícháme a 20 minut provaříme. Přidáme rozmixovaný hrách a 30 minut vaříme. Pak přidáme česnek i majoránku a podle chuti osolíme.
Uzené koleno obereme, maso nakrájíme na kostičky, opečeme nasucho na pánvi a přidáme do polévky.
Housky nakrájíme na kostičky a opečeme je na troše rozpáleného tuku. Opečené housky rozdělíme na talíře a přelijeme hrachovou polévkou s uzeným kolenem.
Polévku si můžeme ochutit pepřem nebo polévkovým kořením.