Hrachová polévka s uzeným kolenem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 stroužků česnek
sůl
1 lžička majoránka
50 g sádlo
150 g hrách
60 g hladká mouka
350 g uzené koleno
1000 ml silný vývar
příloha
10 g tuk
2 ks houska
podle chuti
mletý pepř
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Uzené koleno uvaříme ve vodě doměkka. Přebraný hrách dáme do vařící vody na půl hodiny přikrytý pokličkou bobtnat. Potom hrách uvaříme doměkka a rozmixujeme.

  2. Oloupaný česnek nastrouháme najemno. Rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a připravíme si světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, metličkou rozmícháme a 20 minut provaříme. Přidáme rozmixovaný hrách a 30 minut vaříme. Pak přidáme česnek i majoránku a podle chuti osolíme.

  3. Uzené koleno obereme, maso nakrájíme na kostičky, opečeme nasucho na pánvi a přidáme do polévky.

  4. Housky nakrájíme na kostičky a opečeme je na troše rozpáleného tuku. Opečené housky rozdělíme na talíře a přelijeme hrachovou polévkou s uzeným kolenem.

  5. Polévku si můžeme ochutit pepřem nebo polévkovým kořením.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!