Hrachová kaše s kořenovou zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička mořská sůl
500 g žlutý půlený hrách
175 g mražená směs pod svíčkovou
250 ml sójový nápoj Zajíc
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
4 ks cibule
1 lžíce sádlo
příloha
5 plátků chléb
5 ks klobása
5 ks kyselé okurky

Postup přípravy receptu

  1. Hrách důkladně propláchneme a přes noc namočíme do studené vody. Na druhý den hrách uvaříme doměkka ve vodě, ve které byl namočen. Vodu nesolíme a podle potřeby přiléváme, tak aby byl hrách těsně ponořen pod hladinou.

  2. Zvlášť povaříme mraženou směs pod svíčkovou (kořenovou zeleninu - mrkev, petržel, celer). Vodu osolíme a zeleninu v ní povaříme doměkka. Slijeme vodu od zeleniny i hrachu, ale vodu z hrachu si slijeme do misky ke zředění kaše. Dá se použít i k přípravě sojového nápoje místo obyčejné vody.

  3. Hrách se zeleninou smícháme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme 1/4 l horkého sojového nápoje Zajíc. Promícháme, dochutíme solí a pepřem, hrachovou kaši ještě chvíli povaříme. Podle potřeby přidáme vodu, kterou jsme si slili z hrachu.

  4. Zvlášť si v hrnci na sádle osmažíme rozpůlené a ozdobně na ježka nakrájené klobásy. Na tuku po klobásách osmažíme cibuli nakrájenou na plátky. Cibuli smažíme za stálého míchání prudce do zhnědnutí. Hrachovou kaši ozdobíme osmaženou cibulí.

  5. Hrachovou kaši s kořenovou zeleninou podáváme s klobásou, kyselou okurkou a chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!