Hraběnčin moučník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
3 lžíce cukr
1 kg jablko
mletá skořice
mleté nové koření
těsto
4 ks žloutek
150 g cukr moučka
250 g hera
400 g hladká mouka
1 balíček kypřící prášek
na potření
4 ks bílek

Postup přípravy receptu

  1. Heru necháme změknout. Mouku spolu s cukrem prosejeme a smícháme s kypřícím práškem.

  2. Žloutky utřeme s herou a do základu těsta vpracujeme mouku s cukrem. Třetinu těsta vložíme do sáčku a těsto odložíme do mrazáku. Zbylé dvě třetiny necháme odpočinout.

  3. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a dužinu nastrouháme. Jablka ochutíme cukrem a necháme uležet, aby pustila šťávu. Jablka můžeme okořenit mletou skořicí, mletým badyánem nebo mletým novým kořením. Záleží na chuti. Troubu předehřejeme na 170 °C.

  4. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vyválíme placku, kterou přeneseme na připravený plech. Z jablek vymačkáme šťávu a jablka rovnoměrně rozprostřeme na placku z těsta. Jablka posypeme skořicovým cukrem. Z bílků ušleháme pevný sníh, který rozetřeme na jablka.

  5. Nakonec vyndáme z mrazáku těsto, nastrouháme je a posypeme jím celý připravený moučník, který ihned vložíme do předehřáté trouby a pečeme jej dozlatova.

  6. Upečený hraběnčin moučník necháme trochu vychladnout, nakrájíme jej a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!