Kakaový hraběnčin koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

240 g máslo
1,5 lžíce kakao
4 ks žloutek
5 ks bílek
150 g cukr krupice
150 g cukr moučka
mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
400 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
1/2 balíčku kypřící prášek
mouka na vysypání
6 - 8 ks střední jablko

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme změklé máslo a moučkový cukr. Vymícháme do pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva a žloutky. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého třetinu oddělíme (zapracujeme lžíci a půl kakaa) a dáme do mrazáku na 15 - 20 minut

  2. Zbylé těsto vytvarujeme na vymazaném a vysypaném plechu do tvaru obdélníku, poklademe ho nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Z bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý sníh, ten rozetřeme na jablka a nakonec pokryjeme vrstvou nastrouhaného kakaového těsta z mrazáku

  3. Kakaový hraběnčin koláč pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!