Hovězí závitky s křenovou nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
4 plátky hovězí zadní
40 g tuk na smažení
nádivka
50 g slanina
100 g křen strouhaný
omáčka
30 g hladká mouka
podle chuti
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno. Plátky zadního hovězího naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Do jejich středu klademe plátek slaniny a na něj strouhaný křen. Plátky zabalíme do závitků, spojíme párátkem nebo převážeme nití a opečeme ze všech stran na tuku a na cibuli.

  2. Zalijeme vlažnou vodou a dusíme do měkka. Měkké závitky vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a 4-6 minut povaříme.

  3. Po povaření přecedíme zahuštěnou šťávu na měkké hovězí závitky s křenovou nádivkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!