Hovězí závitek v rajské omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olivový olej
1 sklenka zeleninový vývar
4 ks hovězí plátek
4 plátky parmská šunka
0 sklenek bílé suché víno
podle chuti
sůl
na potření
hořčice
podle potřeby
4 ks mrkev
4 ks řapíkatý celer
350 ml rajčatové pyré

Postup přípravy receptu

  1. Větší slabé hovězí plátky opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Plátky slabě potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Mrkev s řapíkatým celerem očistíme podle potřeby a nakrájíme na slabé proužky.

  2. Na plátky masa rozdělíme plátek parmské šunky a zeleninovou směs. Plátky zavineme a spojíme nití nebo párátkem.

  3. Na lžíci oleje závitky osmažíme ze všech stran a podlijeme vínem. Po vyprchání vína podlijeme vývarem a rajským pyré. Závitky pomalu dusíme přikryté do změknutí masa a zhoustnutí omáčky. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

  4. Hovězí závitky v rajské omáčce můžeme podávat se špagetami a jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!