Hovězí vývar s cuketou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
1 svazeček tymián
1 ks cuketa
2 lžíce sherry
mletý pepř
0.8 l masový vývar
200 g zadní hovězí

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupeme, omyjeme a nakrájíme, nebo nastrouháme na dlouhé, tenké nudličky. Tymián propláchneme, necháme okapat a lístečky otrháme. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostky, pokud možno stejné velikosti.

  2. V hrnci rozpálíme olej a maso na něm prudce ze všech stran orestujeme (zhruba 5 minut). Opepříme, osolíme, přidáme lístečky tymiánu a přelijeme vývarem. Když je maso měkké, přidáme cuketu a ještě 5 minut povaříme.

  3. Do hotové polévky vmícháme sherry a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!