Kakaový dort s tvarohovým krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
100 g máslo
1 lžíce kakao
2,5 lžíce kakao
kakao
kakao
1/2 dl mléko
2 kelímky tvaroh
3 lžíce med
200 g cukr krupice
150 g hladká mouka
150 g polohrubá mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kakaové těsto na korpus. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky v míse vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo a přilijeme vlažnou vodu. Po částech do těsta zašleháváme prosáté mouky s práškem do pečiva, až nám vznikne velmi hutné těsto. K těstu nezapomeneme přisypat prosáté kakao a podle potřeby můžeme ještě maličko přidat vody či másla, kdyby se nám těsto zdálo až příliš hutné. Nakonec do těsta opatrně vmícháme i našlehaný bílkový sníh

  2. Těsto vlijeme do dobře vymazané a vysypané formy s odnímatelným okrajem. Použijeme formu o průměru 22 - 26 cm. Kakaový korpus na dort pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut, záleží na typu trouby. Pokud do těsta zapíchneme špejli a zůstane suchá, máme hotovo. Korpus vyjmeme z trouby a necháme vychladnout

  3. Během pečení si připravíme krém. Tvaroh společně s medem a kakaem promícháme a zjemníme ušlehanou smetanou. Máme-li rádi sladší, můžeme více přisladit. Krém necháme odpočinout chvíli v lednici

  4. Kakaový korpus na dort ostrým nožem prokrojíme na 2 - 3 pláty, záleží, jak velkou formu jsme použili. První plát potřeme silnou vrstvou krému a uhladíme, poklademe další plát a potřeme zbytkem krému, případně ještě jednou opakujeme. Vrch dortu posypeme prosátým kakaem

  5. Kakaový dort s tvarohovým krémem necháme v lednici ztuhnout. Dort nakrájíme na 8 trojúhelníčků a podáváme ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!