Hovězí Stroganov recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce tuk
0.5 lžičky cukr krupice
250 g žampiony
2-3 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
mletý bílý pepř
2 ks větší cibule
800 g hovězí svíčková
3 lžíce dijonská hořčice
6 ks sladkokyselé okurky
300 ml silný vývar (z kostky)
na ozdobu
4 snítky kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso opláchneme, pečlivě osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kloboučky žampionů oloupeme a žampiony nakrájíme na tenké plátky. Sterilované okurky nakrájíme na proužky.

  2. Nudličky masa opečeme na rozehřátém tuku a podle chuti je osolíme i opepříme. Maso vyjmeme a udržujeme teplé.

  3. Ve výpeku osmahneme cibulku a žampiony. Zaprášíme moukou a krátce podusíme. Podlijeme vývarem a za stálého míchání provaříme. Pak vrátíme maso, přidáme okurky a vmícháme smetanu i hořčici. Omáčku ochutíme solí, pepřem i cukrem a při nízké teplotě dusíme asi 5 minut.

  4. Hovězí Stroganov podáváme na servírovací míse zdobené snítkou kadeřavé petrželky.

  5. Jako přílohu k hovězímu Stroganov doporučuji pečené brambory nebo dušenou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!