Cuketový slaný koláč s uzeným tofu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
3 ks vejce
2 ks cuketa
1 ks pórek
2 lžíce olivový olej
100 g tvrdý sýr
1 - 2 špetky mletý černý pepř
1 kostka uzené tofu
1 lžička bylinková sůl
1 - 2 lžíce čerstvá pažitka
1 hrst hraška

Postup přípravy receptu

  1. Mladé větší cukety omyjeme a nastrouháme i se slupkou na hrubém struhadle. Pažitku opláchneme a nadrobno nasekáme. Tofu nakrájíme na menší kostičky. Sýr na jemno nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Pórek očistíme a nakrájíme na drobné nudličky

  2. Pórek osmahneme na oleji, aby nám změknul a rozvoněl se

  3. Nastrouhanou cuketu v míse osolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Z cukety poté vymačkáme přebytečnou vodu. K cuketě přidáme vejce, bylinkovou sůl, trochu pepře, prolisovaný česnek a dobře promícháme. Přisypeme tofu, sýr a osmahlý pórek. Nakonec směs zahustíme hraškou (směs ze zdravé výživy na zahušťování), případně použijeme klasicky hladkou mouku

  4. Pekáček vymažeme olejem, cuketovou směs přendáme do pekáčku a povrch uhladíme. Cuketový slaný koláč pečeme na 180 °C 30 - 40 minut, až je povrch pevný a zlatavý. Doba pečení závisí na velikosti použité formy (výšky koláče), ale také na troubě

  5. Cuketový slaný koláč s uzeným tofu podáváme teplý i studený jako lehký hlavní chod či chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!