Hovězí steak v solné krustě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g hovězí svíčková
směs
5 g majoránka
100 ml voda
1 kg hrubozrnná mořská sůl
podle chuti
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí svíčkovou očistíme, opepříme a lehce orestujeme na pánvi, aby se maso malinko zatáhlo.

  2. Hrubozrnnou sůl smícháme s majoránkou a vodou. Přebytečnou vodu slijeme. Trochu této solné hmoty naneseme na dno pekáčku, vložíme hovězí maso a zbytkem hmoty maso úplně obalíme.

  3. Steak dáme péct na 45 - 60 minut při 120 °C. Poté lžicí opatrně rozbijeme slanou krustu.

  4. Hovězí steak v solné krustě podáváme se šťouchanými nebo restovanými brambory. Podle chuti lze přidat i nějakou zálivku, ale maso je výborné i bez.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!