Hovězí steak s olivami a sušenými rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- pepř olivový olej 2 ks hovězí steak (250g) omáčka sůl solamyl pepř voda nebo vývar 15 ks černé olivy bez pecek 10 dkg sušená rajčata v oleji příloha sůl 0 kg hranolky
Postup Hovězí steak s olivami a sušenými rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí steaky osolíme a opepříme po obou stranách nejlépe čerstvým pepřem a mořskou solí. Pokapeme olivovým olejem a následně rukou olej rozetřeme po celém steaku a dáme tak na 3 hodiny do chladu.
Pečeme na steakové pánvi bez dalšího oleje asi 2 minuty po obou stranách. Pokud nemáme maso přímo určené na steaky, tak bychom si čas měli zkusit odhadnout podle tloušťky steaků a druhu masa.
Po opečení přendáme steaky na talíř a dáme je do vyhřáté trouby tak na 100°C asi na 5 minut.
Mezitím, co je maso v troubě si na pánvi od steaků připravíme omáčku...Do pánve k výpeku přidáme trochu vody a necháme odvařit, šel by tam dát i vývar, ale nechtělo se mi to kazit bujonem. Pak přidáme černé olivy nakrájené na kolečka a pokrájená sušená rajčata a osolíme a opepříme. Na závěr do omáčky přidáme šťávu, která vytekla z masa v troubě. Požadované konzistence dosáhneme přidáním solamylu (jen tak špička kávové lžičky).
Hovězí steak s olivami a sušenými rajčaty podáváme s hranolky připravovanými v troubě.