Hovězí steak s olivami a sušenými rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

pepř
olivový olej
2 ks hovězí steak (250g)
omáčka
sůl
solamyl
pepř
voda nebo vývar
15 ks černé olivy bez pecek
10 dkg sušená rajčata v oleji
příloha
sůl
0 kg hranolky

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí steaky osolíme a opepříme po obou stranách nejlépe čerstvým pepřem a mořskou solí. Pokapeme olivovým olejem a následně rukou olej rozetřeme po celém steaku a dáme tak na 3 hodiny do chladu.

  2. Pečeme na steakové pánvi bez dalšího oleje asi 2 minuty po obou stranách. Pokud nemáme maso přímo určené na steaky, tak bychom si čas měli zkusit odhadnout podle tloušťky steaků a druhu masa.

  3. Po opečení přendáme steaky na talíř a dáme je do vyhřáté trouby tak na 100°C asi na 5 minut.

  4. Mezitím, co je maso v troubě si na pánvi od steaků připravíme omáčku...Do pánve k výpeku přidáme trochu vody a necháme odvařit, šel by tam dát i vývar, ale nechtělo se mi to kazit bujonem. Pak přidáme černé olivy nakrájené na kolečka a pokrájená sušená rajčata a osolíme a opepříme. Na závěr do omáčky přidáme šťávu, která vytekla z masa v troubě. Požadované konzistence dosáhneme přidáním solamylu (jen tak špička kávové lžičky).

  5. Hovězí steak s olivami a sušenými rajčaty podáváme s hranolky připravovanými v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!