Hovězí steak na zeleném pepři recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks hovězí svíčková
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
omáčka
1 lžíce máslo
4 cl smetana
4 cl koňak
6 cl hovězí vývar
3 lžíce celý zelený pepř
podle potřeby
3 lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené svíčkové steaky, o váze jednoho přibližně 180 g, nejprve zprudka orestujeme na troše olivového oleje. Teplotu snížíme a restujeme z každé strany asi 4 - 5 minut s častějším obracením a podléváním z vlastního sosu. Hotové steaky odendáme, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a udržujeme pořád v teple.

  2. Základ, kde jsme měli steaky, přecedíme a zalijeme koňakem. Poté přidáme hovězí vývar a krátce povaříme. Do základního sosu přidáme propláchnutý celý zelený pepř a smetanu. Opět krátce povaříme. Nakonec do sosu přidáme studené máslo, které již bez vaření necháme zcela rozpustit.

  3. Hovězí steak přendáme na předehřátý talíř a přelijeme omáčkou.

  4. Hovězí steak na zeleném pepři podáváme jako velmi chutný hlavní chod s naší oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!