Hovězí steak na zeleném pepři recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks hovězí svíčková podle chuti sůl mletý černý pepř omáčka 1 lžíce máslo 4 cl smetana 4 cl koňak 6 cl hovězí vývar 3 lžíce celý zelený pepř podle potřeby 3 lžíce olivový olej
Postup Hovězí steak na zeleném pepři recept
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené svíčkové steaky, o váze jednoho přibližně 180 g, nejprve zprudka orestujeme na troše olivového oleje. Teplotu snížíme a restujeme z každé strany asi 4 - 5 minut s častějším obracením a podléváním z vlastního sosu. Hotové steaky odendáme, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a udržujeme pořád v teple.
Základ, kde jsme měli steaky, přecedíme a zalijeme koňakem. Poté přidáme hovězí vývar a krátce povaříme. Do základního sosu přidáme propláchnutý celý zelený pepř a smetanu. Opět krátce povaříme. Nakonec do sosu přidáme studené máslo, které již bez vaření necháme zcela rozpustit.
Hovězí steak přendáme na předehřátý talíř a přelijeme omáčkou.
Hovězí steak na zeleném pepři podáváme jako velmi chutný hlavní chod s naší oblíbenou přílohou.