Hovězí steak na houbách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks hovězí steak
podle chuti
sůl
jalovec
mletý kmín
mletý černý pepř
omáčka
2 lžíce máslo
150 ml smetana
30 ml brandy
250 g houby
2 ks šalotka
200 ml hovězí vývar
50 g libová anglická slanina
podle potřeby
rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Čisté hovězí steaky o váze asi 180 g opepříme čerstvě mletým pepřem. Drcený jalovec promícháme s troškou oleje a touto směsí steaky potřeme. Steaky necháme na 30 minut odležet.

  2. Houby dobře očistíme a nakrájíme na menší kousky. Já jsem použila žampiony a hlívu. Šalotku oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kousky.

  3. Steaky orestujeme na připravené rozpálené pánvi podle naší chuti z obou stran a steaky udržujeme na teplém místě v alobalu.

  4. Na másle orestujeme šalotku se slaninou a po chvíli přidáme houby. Směs povaříme, houby podlijeme brandy a po chvíli hovězím vývarem a smetanou. Vaříme do zhoustnutí omáčky. Omáčku dochutíme solí, pepřem a kmínem. Hovězí steak upravíme na talíř a přelijeme houbovou omáčkou.

  5. Hovězí steak na houbách podáváme teplý jako hlavní chod s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!