Hovězí srdce po znojemsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 lžička máslo 1 ks cibule 1 lžíce hladká mouka 1 lžička rajský protlak 750 g hovězí srdce podle chuti sůl 3 ks sterilovaná okurka 1 lžička mletá sladká paprika mletý černý pepř podle potřeby masový vývar
Postup Hovězí srdce po znojemsku recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Srdce očistíme a nakrájíme asi na 5 cm dlouhé proužky.
V hrnci rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme srdce a necháme je osmažit. Vše osolíme, opepříme, přidáme papriku, rajčatový protlak a pod pokličkou vše dusíme. Občas směs zamícháme a podle potřeby podléváme vývarem.
Když je maso měkké, necháme z něj vydusit šťávu a srdce zaprášíme moukou, kterou necháme orestovat dohněda. Potom opět podlijeme vývarem a pod pokličkou opět povaříme.
V malém kastrole na lžíci másla podusíme na kostičky nakrájené okurky, vložíme je do omáčky a ještě chvíli vše prohřejeme.
Hovězí srdce po znojemsku podáváme s rýží.