Hovězí srdce po znojemsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 lžička máslo
1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
1 lžička rajský protlak
750 g hovězí srdce
podle chuti
sůl
3 ks sterilovaná okurka
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Srdce očistíme a nakrájíme asi na 5 cm dlouhé proužky.

  2. V hrnci rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme srdce a necháme je osmažit. Vše osolíme, opepříme, přidáme papriku, rajčatový protlak a pod pokličkou vše dusíme. Občas směs zamícháme a podle potřeby podléváme vývarem.

  3. Když je maso měkké, necháme z něj vydusit šťávu a srdce zaprášíme moukou, kterou necháme orestovat dohněda. Potom opět podlijeme vývarem a pod pokličkou opět povaříme.

  4. V malém kastrole na lžíci másla podusíme na kostičky nakrájené okurky, vložíme je do omáčky a ještě chvíli vše prohřejeme.

  5. Hovězí srdce po znojemsku podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!