Hovězí soljanka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 stroužky česnek 4 lžíce olej 2 ks cibule 2-3 lžíce rajčatový protlak 2 dl bílé víno 1 lžíce hladká mouka 2-3 ks sterilované okurky 500 g zadní hovězí maso podle chuti sůl
Postup Hovězí soljanka recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí zadní omyjeme, odblaníme a nakrájíme na hranolky. Cibule oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Okurky oloupeme a nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a rozetřeme.
Maso společně s cibulí osmahneme na rozehřátém oleji. Poprášíme moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, okurky, česnek, osolíme, podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou doměkka. Při dušení maso podléváme malým množstvím vody nebo vývarem. Když je maso měkké, máme hotovo.
Hovězí soljanka nejlépe chutná s rýží.