Hovězí soljanka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
4 lžíce olej
2 ks cibule
2-3 lžíce rajčatový protlak
2 dl bílé víno
1 lžíce hladká mouka
2-3 ks sterilované okurky
500 g zadní hovězí maso
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí zadní omyjeme, odblaníme a nakrájíme na hranolky. Cibule oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Okurky oloupeme a nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a rozetřeme.

  2. Maso společně s cibulí osmahneme na rozehřátém oleji. Poprášíme moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, okurky, česnek, osolíme, podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou doměkka. Při dušení maso podléváme malým množstvím vody nebo vývarem. Když je maso měkké, máme hotovo.

  3. Hovězí soljanka nejlépe chutná s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!