Hovězí se zelenou fazolkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 lžíce máslo 1 ks cibule 3 lžičky olivový olej 2 lžičky čerstvá petrželka 2 ks zralé rajče 300 g mražené zelené fazolky 500 g hovězí libové maso podle chuti sůl mletý pepř
Postup Hovězí se zelenou fazolkou recept
Postup přípravy receptu
-
Jemně nasekanou cibulku zpěníme asi na 10 minut na olivovém oleji s troškou másla. Přidáme jemně nasekanou petrželku, česnek a oloupaná nakrájená rajčata bez semínek.
Fazolku uvaříme zvlášť v mírně osolené vodě, vaříme 5 minut.
Do zeleninového základu přidáme očištěné maso nakrájené na kostky. Promícháme a vaříme do změknutí, občas podléváme vývarem. 10 minut před dokončením masa přidáme fazolku a dovaříme. Hovězí se zelenou fazolkou dochutíme solí a pepřem.
Hovězí se zelenou fazolkou můžeme podávat jako hlavní chod třeba s vařeným bramborem.