Hovězí se zelenou fazolkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžíce máslo
1 ks cibule
3 lžičky olivový olej
2 lžičky čerstvá petrželka
2 ks zralé rajče
300 g mražené zelené fazolky
500 g hovězí libové maso
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jemně nasekanou cibulku zpěníme asi na 10 minut na olivovém oleji s troškou másla. Přidáme jemně nasekanou petrželku, česnek a oloupaná nakrájená rajčata bez semínek.

  2. Fazolku uvaříme zvlášť v mírně osolené vodě, vaříme 5 minut.

  3. Do zeleninového základu přidáme očištěné maso nakrájené na kostky. Promícháme a vaříme do změknutí, občas podléváme vývarem. 10 minut před dokončením masa přidáme fazolku a dovaříme. Hovězí se zelenou fazolkou dochutíme solí a pepřem.

  4. Hovězí se zelenou fazolkou můžeme podávat jako hlavní chod třeba s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!