Hovězí rolky s lehkou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
2 ks cuketa
1 ks mrkev
8 ks šalotka
4 plátky anglická slanina
4 plátky hovězí svíčková
12 ks cherry rajče
podle chuti
sůl
mletý barevný pepř
omáčka
150 ml vývar
1 lžíce solamyl
1 konzerva krájená rajčata
3 lžičky sójová omáčka
150 ml bílé suché víno
na potření
olivový olej
dijonská hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Podle potřeby maso očistíme, omyjeme a osušíme. Každý plátek svíčkové potřeme olivovým olejem a dijonskou hořčicí. Maso smotáme do rolky, obalíme slaninou a

  2. podle potřeby spíchneme párátkem nebo ovážeme potravinářskou nití. Mladé cukety, větší mrkev, šalotky a mrkev očistíme. Cuketu nakrájíme na kolečka, rajčata přepůlíme, mrkev škrabkou nakrájíme podélně na plátky.

  3. V pánvi rozehřejeme olej a hovězí rolky v něm orestujeme asi 5 minut z každé strany. Pak je vyjmeme a uložíme do tepla. Mezitím si v jiné pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm šalotky, cukety, rajčátka a mrkev. Zeleninu okořeníme čerstvě mletým pepře. Zeleninu restujeme asi 10 minut. Pak ji vyjmeme a necháme na sítku okapat.

  4. Do výpeku po masu vlijeme vývar, sójovou omáčku, krájená rajčata a oříšek másla. Podle potřeby omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody. Před koncem vaření přidáme do omáčky víno a dobře promícháme.

  5. Hovězí rolky rozdělíme na talíře, přidáme zeleninu a lehce přelijeme omáčkou. Hovězí rolky s lehkou omáčkou podáváme s novými brambory. Podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!