Hovězí ragú se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
7 lžic olej
sůl
1 ks cibule
rozmarýn
500 g rajče
2 ks mrkev
bylinky
2 ks šalotka
250 ml červené víno
100 g hladká mouka
mletý bílý pepř
300 g anglická slanina
500 g hovězí zadní
2 ks celerová nať

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na menší kostičky a obalíme je ve směsi mouky, soli a pepře. Slaninu nakrájíme a kostky.

  2. Hovězí kostky opečeme na oleji dohněda. Přidáme červené víno a dusíme pod pokličkou. Po 15 minutách přidáme pokrájená rajčata, česnek a rozmarýn.

  3. Na pánvi orestujeme na kostky pokrájenou mrkev, sekanou cibuli i šalotku, celer a slaninu. Směs vsypeme do ragú, přidáme svazek voňavých bylinek v plátěném pytlíku. Hovězí ragú se zeleninou dusíme doměkka.

  4. Hovězí ragú se zeleninou podáváme s těstovinami nebo pečivem. Vhodné jsou i brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!