Hovězí polévka se sýrovým kapáním recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 špetka sekaná petrželka
1 l hovězí vývar
těstíčko
1 ks vejce
2 lžíce strouhanka
2 dkg tuk
1 lžíce hladká mouka
3 lžíce tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Vývar přivedeme k varu.

  2. Změklý tuk utřeme se solí do pěny. Zašleháme vejce a zamícháme strouhaný sýr, strouhanku a hladkou mouku. Vzniklé řidší těstíčko vložíme do cedníku s většími otvory - cedník na halušky. Protlačíme je do vařícího hovězího vývaru a krátce povaříme.

  3. Hovězí polévku se sýrovým kapáním ochutíme petrželkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!