Hovězí polévka s kapáním recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
petrželka
1 ks cibule
10 dkg celer
pažitka
1 ks mrkev
0,5 ks petržel
masox
15 dkg hrubá mouka
celý černý pepř
800 g hovězí žebro
3 ks morkové kosti

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí žebro omyjeme, vložíme do studené vody, přidáme opláchnuté morkové kosti a zvolna přivedeme k varu. Teplotu stáhneme tak, aby nám vývar jen probublával. Pěnu, která se nám vytvoří, lžíci odebereme

  2. Do vývaru pak přidáme očištěnou mrkev, celer, petržel, malou cibuli, celý černý pepř, kousek masoxu a sůl. Vše necháme asi 2 hodiny pomalu táhnout, až je maso měkké. Maso vyjmeme a vývar scedíme, uvařenou zeleninu nakrájíme nadrobno a vrátíme do vývaru

  3. Zvlášť si připravíme kapání. Vejce rozšleháme, osolíme a postupně přisypáváme hrubou mouku, až máme těstíčko dostatečně husté. Necháme zavařit vodu, kterou jsme mírně osolili, do ní přes hustý cedník vlijeme těsto. Uvařené kapání scedíme a propláchneme studenou vodou. Kapání dáme na talíře a zalijeme horkým vývarem se zeleninou

  4. Hovězí polévku s kapáním můžeme na talíři ozdobit nasekanou petrželkou nebo nakrájenou pažitkou. Hovězí polévku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!