Hovězí pečené na pivě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg slanina
2 ks cibule
1 sklenka světlé pivo
10 dkg tenké párky
50 dkg hovězí maso z kýty
podle chuti
sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika
podle potřeby
máslo
sádlo
hladká mouka
horká voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí zadní maso prošpikujeme nudličkami párků a slaniny obalenými v paprice. Povrch masa opepříme, posypeme nakrájenou cibulí, pokapeme rozehřátým sádlem i máslem a dáme do druhého dne odležet do chladu.

  2. Před přípravou v pekáčku rozehřejeme trochu tuku, z masa odstraníme cibuli, maso osolíme a dáme na rozehřátý tuk ze všech stran opéct. Pak přidáme cibuli a osmahneme ji spolu s masem. Maso podlijeme pivem a pod poklicí pečeme doměkka. Podléváme horkou vodou, přeléváme výpekem a obracíme. Hovězí maso pečené na pivě dopečeme odkryté. Výpek můžeme zaprášit trochou hladké mouky, osmahnout, zalít vodou a povařit. Dochutíme solí, případně stroužkem česneku.

  3. Hovězí pečené na pivě podáváme s knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!