Hovězí na zázvoru a petrželi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 ks petržel
50 g hera
3 lžičky mletý zázvor
1 kg hovězí zadní maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
příloha
rýže
podle potřeby
vroucí voda

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a hustě posypeme zázvorem.

  2. Očištěnou petržel nakrájíme na silnější kolečka a vložíme s masem do zapékací mísy. Přidáme trochu hery, podlijeme vodou a dáme do silně vyhřáté trouby, kterou po chvíli ztlumíme na 200°C.

  3. Hovězí pečeme asi hodinu pod poklicí. Poté poklici odklopíme a maso za občasného podlévání dopečeme doměkka.

  4. Hovězí na zázvoru a petrželi podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!