Hovězí na zázvoru a petrželi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 ks petržel 50 g hera 3 lžičky mletý zázvor 1 kg hovězí zadní maso podle chuti sůl mletý černý pepř příloha rýže podle potřeby vroucí voda
Postup Hovězí na zázvoru a petrželi recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a hustě posypeme zázvorem.
Očištěnou petržel nakrájíme na silnější kolečka a vložíme s masem do zapékací mísy. Přidáme trochu hery, podlijeme vodou a dáme do silně vyhřáté trouby, kterou po chvíli ztlumíme na 200°C.
Hovězí pečeme asi hodinu pod poklicí. Poté poklici odklopíme a maso za občasného podlévání dopečeme doměkka.
Hovězí na zázvoru a petrželi podáváme s rýží.