Hovězí na rajčatech 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
450 g brambory
150 g cibule
2 konzervy krájená rajčata
450 g hovězí kližka
podle chuti
sůl
tymián
bazalka
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Hovězí, nejlépe kližku, podle potřeby očistíme a nakrájíme na větší kostky.

  2. V hrnci rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme hovězí a zprudka jej ze všech stran osmahneme. Pak vše podlijeme vodou, přidáme konzervy rajčat, koření a dáme vařit.

  3. Zatím si očistíme brambory a nakrájíme je na kostičky. Asi po půl hodině přidáme k masu brambory a dusíme doměkka asi hodinu.

  4. Hotové hovězí na rajčatech podáváme horké. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!