Hovězí na medu s vlašskými ořechy a zázvorem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
2 ks rajče
50 g zázvor
5 lžic med
5 ks žampiony
2 lžíce sojová omáčka
80 g vlašské ořechy
250 g řapíkatý celer
600 g hovězí roštěná
80 g kešu oříšky
4 lžíce ústřicová omáčka
500 g jasmínová rýže
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
kari
chilli
mletá skořice
mletý pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si všechny suroviny na stůl.

  2. Nejdřív si nakrájíme hovězí na velmi tenké plátečky. Potom se pustíme do zeleniny a oříšků. Cibuli nemusíme krájet na kostičky, bohatě bude stačit, když ji nakrájíme na tenké měsíčky. Stejně tak to uděláme u rajčat. Potom nakrájíme řapíkatý celer na půlcentimetrové plátky. Stejně tak to uděláme se žampiony. Já mám radši, když jsou plátky žampionů tlustší. Jako poslední upravíme oříšky, které rozdrtíme ve dlani. To nám půjde pouze s vlašskými ořechy. Kešu ořechy necháme v celku.

  3. Teď se vrhneme na přípravu hovězího masa. Maso ochutíme před tím, než ho vložíme na rozpálenou pánvičku. K masu přisypeme všechno připravené koření, přidáme med a sojovou omáčku. Všechno promícháme a chvilku necháme uležet.

  4. Mezitím vložíme nakrájenou cibuli na pánvičku, kde už máme rozpálený olej. Až cibule zesklovatí, přidáme do pánve maso. Čekáme přibližně půl hodiny, pak přidáme zbylé ingredience plus ústřičnou omáčku. Do pánvičky přilijeme 100 ml vody a přiklopíme pokličkou, ať se nám ta dobrota trochu podusí. Pravidelně přiléváme vodu, hlavně ať nám hovězí maso nevyschne, nebo se nepřipálí.

  5. Až nám maso změkne můžeme servírovat. Hovězí na medu s vlašskými ořechy a zázvorem nejlépe chutná s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!