Hovězí na mandlích a zázvoru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks zázvor
0 lžic kari koření
500 g hovězí zadní
100 g mandlové lupínky
2 lžíce přepuštěné máslo
2 lžíce mandlový olej
podle chuti
sůl
šalotka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Šalotky očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Asi 5 cm kousek oddenku zázvoru oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Hovězí nakrájíme na medailonky a po krajích lehce nařízneme. Osolíme a opepříme je.

  2. V pánvi rozpálíme máslo s olejem. Vsypeme do něj maso, šalotky s česnekem i zázvor a na prudkém ohni vše restujeme, maso otáčíme. Restujeme asi 5 - 7 minut. Ne déle, protože maso pak ztvrdne a musí se dusit. Během restování maso okořeníme kari kořením a vmícháme mandle.

  3. Hovězí na mandlích a zázvoru ihned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže nebo pečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!