Hovězí na mandlích a zázvoru recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 ks zázvor 0 lžic kari koření 500 g hovězí zadní 100 g mandlové lupínky 2 lžíce přepuštěné máslo 2 lžíce mandlový olej podle chuti sůl šalotka mletý černý pepř
Postup Hovězí na mandlích a zázvoru recept
Postup přípravy receptu
-
Šalotky očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Asi 5 cm kousek oddenku zázvoru oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Hovězí nakrájíme na medailonky a po krajích lehce nařízneme. Osolíme a opepříme je.
V pánvi rozpálíme máslo s olejem. Vsypeme do něj maso, šalotky s česnekem i zázvor a na prudkém ohni vše restujeme, maso otáčíme. Restujeme asi 5 - 7 minut. Ne déle, protože maso pak ztvrdne a musí se dusit. Během restování maso okořeníme kari kořením a vmícháme mandle.
Hovězí na mandlích a zázvoru ihned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže nebo pečené brambory.