Hovězí na mandlích a rozinkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
3 lžíce máslo
1 ks cibule
2 lžíce rozinky
2 lžíce med
4 lžíce bílé víno
70 g vlašské ořechy
70 g loupané mandle
4 plátky libové hovězí
podle chuti
sůl
mletá skořice
2-3 lžíce sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso rozklepeme a přes vlákna je nakrájíme na tenké nudličky. Lehce je osolíme. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Rozinky spaříme.

  2. V pánvi rozpálíme máslo s olejem. Vsypeme nudličky a za stálého míchání je restujeme. Přidáme cibuli a společně smažíme, až cibule zrůžoví. Pak přidáme mandle, ořechy a rozinky a vše dále prudce restujeme. Pak teplotu zmírníme. Vmícháme koření podle chuti, osolíme a přidáme víno, sójovou omáčku a med. Důkladně promícháme a již jen necháme přejít varem.

  3. Hovězí na mandlích a rozinkách podáváme horké. Vhodnou přílohou je rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!