Hovězí na česneku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6-8 stroužků česnek 3 lžíce olej 1 hrnek voda 1 kostka masox 2 lžíce polohrubá mouka 500-750 g zadní hovězí mletý černý pepř hrubozrnná sůl
Postup Hovězí na česneku recept
Postup přípravy receptu
-
Pěkný kousek zadního hovězího opláchneme studenou vodou a nakrájíme na plátky. Pěstí maso promačkáme a po stranách nařízneme, aby se při smažení tolik nezkroutilo. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Plátky masa jen zlehka osolíme. Pokud máme hrubozrnou sůl, tak použijeme tu. Maso opepříme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem.
Na pánvi rozehřejeme olej a maso osmažíme. Maso bude zpočátku hodně prskat. Maso osmažené z obou stran podlejeme vodou a dodusíme doměkka. Do omáčky přidáme masox. Mouku rozmícháme ve vodě a omáčku touto směsí zahustíme.
Omáčku necháme projít varem a můžeme podávat.
Hotové maso podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.