Hovězí na česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6-8 stroužků česnek
3 lžíce olej
1 hrnek voda
1 kostka masox
2 lžíce polohrubá mouka
500-750 g zadní hovězí
mletý černý pepř
hrubozrnná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pěkný kousek zadního hovězího opláchneme studenou vodou a nakrájíme na plátky. Pěstí maso promačkáme a po stranách nařízneme, aby se při smažení tolik nezkroutilo. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Plátky masa jen zlehka osolíme. Pokud máme hrubozrnou sůl, tak použijeme tu. Maso opepříme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a maso osmažíme. Maso bude zpočátku hodně prskat. Maso osmažené z obou stran podlejeme vodou a dodusíme doměkka. Do omáčky přidáme masox. Mouku rozmícháme ve vodě a omáčku touto směsí zahustíme.

  4. Omáčku necháme projít varem a můžeme podávat.

  5. Hotové maso podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!