Hovězí na červené cibuli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 lžičky sůl
10 dkg cukr krystal
2 dl červené víno
2 lžičky mletý pepř
16 dkg anglická slanina
4 plátky hovězí svíčková
4 ks červená cibule
na ozdobu
4 snítky tymián

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, podélně nakrájíme na šestiny a zprudka ji opečeme na oleji. Cibuli zasypeme cukrem, zalijeme vínem a necháme prudce vařit, až se dvě třetiny tekutiny odpaří. Pak cibulku odstavíme.

  2. Hovězí plátky omyjeme a osušíme. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme je na rozpálený gril a pečeme z každé strany 3 minuty. Ke konci vložíme k masu na gril plátky slaniny.

  3. Dušené cibulky prohřejeme, trochu osolíme a opepříme a rozdělíme na talíře. Překryjeme je hovězím, přelijeme svařenou omáčkou z vína, doplníme plátky slaniny.

  4. Hovězí na červené cibuli ozdobíme tymiánem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!