Hovězí maso na žampionech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 lžíce plnotučná hořčice
50 g čerstvé žampiony
100 ml smetana na vaření
0 kg hovězí kýta
2 lžíce jemný kečup
podle potřeby
olej
hotová jíška
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a v míse promícháme s trochou hořčice. Středně velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a maso orestujeme. Jakmile máme maso zatažené, vyndáme jej na talíř a na stejnou pánev vsypeme cibulku, kterou taktéž orestujeme. Poté k cibulce dáme zpět maso, přimícháme kečup, zalijeme vodou a pod pokličkou hovězí maso podusíme. Jakmile je maso měkké, přidáme kmín a na kostičky nakrájené žampiony a ještě chvíli povaříme. Nakonec hovězí na žampionech zahustíme jíškou a na zjemnění můžeme přidat smetanu. Vše promícháme a ještě krátce povaříme.

  3. Hovězí na žampionech podáváme s oblíbenou přílohou - těstovinami či rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!