Hovězí maso na slanině po burgundsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
80 g slanina
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
100 g mrkev
20 g rajčatový protlak
2 dl červené víno
30 g hladká mouka
450 g přední hovězí maso
podle chuti
sůl
petrželka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
masový vývar
Postup Hovězí maso na slanině po burgundsku recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky. Hovězí maso nakrájíme na kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zelenou petrželku nasekáme nadrobno.
Nakrájenou slaninu opečeme na sádle, přidáme maso nakrájené na kostky a za stálého míchání prudce opečeme. Potom zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme masovým vývarem, přidáme rajčatový protlak, mletý černý pepř, mletou červenou papriku, sůl, červené víno a mrkev.
Hovězí po burgundsku přiklopíme a za občasného podlévání dusíme doměkka. Nakonec přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a drobně nakrájenou zelenou petrželku.
Hovězí maso na slanině po burgundsku podáváme s knedlíky, rýží nebo s chlebem.